Brandveiligheid & Beveiliging
In onze website vindt u alle producten en informatie om uw woning of bedrijf zo brandveilig mogelijk te maken.
Wat heeft u daar eigenlijk nodig?
U kunt zelf veel doen om de brandveiligheid in uw woning op orde te brengen. Bijvoorbeeld blusmiddelen kopen, rookmelder kopen of een brandmeldinstallatie plaatsen.
Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om je woning brandveilig te maken. Om te beginnen adviseren wij dat er in elke woning minimaal 1 brandblusser en een blusdeken aanwezig moet is.
Rook- of hittemelders
zijn natuurlijk onmisbaar en veel mensen hebben deze gelukkig al in huis. Omdat dit ook sinds 1 jullie 2022 verplicht om op iedere verdieping een rookmelder aanwezig moet zijn.
Een brandblusser is dan ook een van de belangrijkste hulpmiddelen die je in huis kunt halen om een brand te voorkomen. De juiste brandpreventiemiddelen kunnen jouw huis of pand een stuk veiliger maken door een brandveiligheid pakket aan te schaffen van Security at Home.
Wat doen we
Wij bieden brandveiligheidspakketten aan om uw woning zo veilig mogelijk te maken. Hierbij kunt u denken aan rookmelders, brandblussers, blusdeken, EHBO-kit en koolmonoxidemelder. Daarnaast bieden wij u, na het aankopen van een veiligheidspakket, een service aan voor 7,99 per maand.
Onder deze service valt:
- 1x per jaar de rookmelders bij u thuis controleren en zo nodig repareren of vervangen.
- Twee brandblussers met driejaarlijkse controle.
- Koolmonoxidemelder.
- Een cadeau (mini autoblusser, sleutelhanger)
Welke brandblusser voor welke brand?
· Schuimblusser: Meest geschikt voor situaties met weinig bijzonderheden zoals thuis of op kantoor. Weinig nevenschade maar kan niet tegen vorst.
· Poederblusser: Effectief tegen brand, goedkoop in aanschaf en kan tegen vorst. Veroorzaakt veel nevenschade.
· Vetblusser: Geschikt voor in de keuken, met name bij brandend (frituur)vet.
De schuimblusser
De schuimblusser kun je gebruiken om A en B branden mee te blussen. Hij is dus niet geschikt om gasbranden mee te blussen, maar heeft verder hetzelfde blussende vermogen als de poederblusser. De schuimblusser is hiermee iets minder veelzijdig, maar doordat deze veel minder nevenschade veroorzaakt is hij toch populair.
De poederblusser
Een poederblusser is geschikt voor A, B en C branden. Je kunt hier dus brandjes mee blussen die bestaan uit vaste materie, vloeistoffen of gassen. Een poederblusser is veelzijdig en voordelig, maar er zitten ook nadelen aan. Doordat de inhoud van een poederblusser bestaat uit verschillende chemicaliën, veroorzaak je veel nevenschade. Het zout in de chemicaliën trekt vocht aan waardoor elektronica stuk kan gaan. Een poederblusser is dus het meest veelzijdigste, maar hou er rekening mee dat verzekeringen de schade veroorzaakt door brandblussers vaak niet dekt.
Brandblusser voor brandklasse A: Vaste stoffen
De eerste brandklasse is die van de vaste stoffen. Stoffen als hout en textiel vallen onder deze brandklasse en zijn dus relatief ongevaarlijk als het gaat om de verspreiding, de ontvlambaarheid en de effectiviteit van het blussen.
Brandblusser voor brandklasse B: Vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen
De tweede klasse is die van de vloeibare stoffen. Binnen deze klasse vallen bijvoorbeeld de benzine, olie en andere soorten vet. Dit zijn vloeibare stoffen die brandbaar zijn, maar weinig bijdragen aan de verspreiding en het groeien van een brand blussen.
Brandblusser voor brandklasse C: Gassen
De derde klasse is die van de verschillende soorten gassen. Bij gassen moet je denken aan bijvoorbeeld aardgas, butaan en propaan.
Brandblusser voor brandklasse D: Brandbare metalen
De vierde klasse bestaat uit de metalen die bij hoge temperatuur gaan gloeien. Bij deze metalen hebben we het over aluminium, magnesium, natrium of metaal.
Brandblusser voor brandklasse E: Elektrische branden (geen klasse meer in Nederland)
De vijfde klasse is de elektriciteitsbrand, maar deze is te komen vervallen in Nederland. Dit komt doordat elektriciteit wel de oorzaak van een brand kan zijn doordat het bijvoorbeeld de apparatuur in brand zet.
Brandblusser voor brandklasse F: Vetten
De zesde en laatste klasse bestaat uit verschillende soorten vetten. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld frituurolie en bakolie. Fikkende olie is erg gevaarlijk en kan in combinatie met water een enorme steekvlam geven die levensgevaarlijk is. Er moet dus bedacht worden omgesprongen met een dergelijke brand. Brandende vetten moeten altijd geblust worden met een vetbrandblusser of met ABF-sproeischuim.
Blusdeken
Een blusdeken is een hulpmiddel dat je gebruikt bij het doven van een beginnende brand, zoals bijvoorbeeld:
· Een brand in je vuilnisemmer
· Vlam in de pan
· Kledingbrand
· Tapijt Brand
Het voordeel van een blusdeken ten opzichte van, bijvoorbeeld, water of een brandblusser, is dat je nevenschade voorkomt. Er wordt namelijk niks nat en er niks raakt bedekt met schuim. Bij een klein brandje raden we daarom altijd aan om het eerst proberen te doven met een blusdeken, voordat je overstapt op.
le every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.